Digitale technologie is één van de drijvende krachten achter innovatie. Het leidt tot nieuwe mogelijkheden, producten, diensten en bedrijfsmodellen, dwars door de sectoren heen. De digitale revolutie gaat ook aan de zorg niet voorbij. Sterker nog, een aantal van de huidige ontwikkelingen zal het zorglandschap het komende decennium een heel andere aanblik geven. Tekorten in middelen en mensen vragen echter om versnelling waarbij we de zorg slimmer moeten organiseren. Dit kan alleen als we samenwerken in het ecosysteem van gezondheid met de cliënt op nummer 1 en de medewerker centraal. Daarbij aandacht verleggen van verzorgen en genezen, naar beter voorspellen en voorkomen.

De zorg wordt intensiever omdat ouderen langer thuis moeten en willen blijven wonen, waardoor zorgverleners nog meer onder druk komen te staan. Door gezichtsherkenning te installeren in de woning van de zelfstandig wonende oudere, kunnen tekenen van bijvoorbeeld stress of pijn vroegtijdig worden gedetecteerd. Vervolgens kan automatisch een oproep worden gedaan aan de zorgverlener die op basis van gezichtsherkenning toegang heeft tot de woning zonder dat eerst een sleutel moet worden opgehaald.  

Maar hoe zorg je ervoor dat de privacy wordt gerespecteerd en dat de snelheid van herkenning hoog is?

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van gezichtsherkenning? Ik vertel u graag meer, per mail, telefoon of tijdens een afspraak. Laat mij weten wat uw vraag of verzoek is, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook zelf contact met mij opnemen via 06 – 1334 5753 of via mail